ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ
Σπήλαιο Φράγχθι
Το σπήλαιο Φράγχθι βρίσκεται στην βόρεια ακτή του κόλπου της Κοιλάδας Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας στην Πελοπόννησο. Είναι ένα από τα σημαντικότερα
σπήλαια της Ευρώπης και σίγουρα της Ανατολικής Μεσογείου.
ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ
Σπήλαια Διδύμων
Σ’αυτή τη σπηλιά βρίσκεται και ένα εκκλησάκι που δεν γίνεται να μην το θαυμάσεις. Ο λόγος για το εντυπωσιακό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Ένα εκκλησάκι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στα βράχια. Μέσα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου υπάρχουν επιγραφές με Λατινικούς χαρακτήρες, μία ιστορική επιγραφή που σημειώνει το πέρασμα του Θωμά του Παλαιολόγου, Ηγεμόνα της Πελοποννήσου καθώς επίσης και μία παλιά πέτρινη κολυμβήθρα.
ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ
Καταφύκι
Περίπου 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ερμιόνης βρίσκεται το φαράγγι Καταφύκι. Σύμφωνα με τη μυθολογία το σημείο αποτελούσε είσοδο στον Άδη. Βραχώδες τοπίο, σπηλιές, πλούσια βλάστηση, ένα πέτρινο γεφύρι και το εκκλησάκι του 1740 του Αγίου Νικόλα του Νεομάρτυρα που αξίζει να διασχίσεις.
ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ
Μπίστι
Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο μέσα στον οικισμό, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να περπατήσεις μέσα στα πεύκα που βρίσκονται δίπλα στο κύμα. Εξάλλου, στο κεντρικό πλάτωμα του δάσους ο επισκέπτης συναντά τα πέτρινα θεμέλια του ναού της Σοφίας της Αθηνάς.
ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ
Μελισσοκομία Κρανιδίου
Το μουσείο είναι χτισμένο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των παλαιών σπιτιών του Κρανιδίου με πέτρα και καλάμια στην οροφή και είναι πλήρως εναρμονισμένο με την φυσικό τοπίο του κτήματος. Όλα τα αντικείμενα είναι συντηρημένα από τον ιδιοκτήτη κ. Κοσμά Μπαϊρακτάρη, καθώς έχει επιμεληθεί και την δημιουργία γυάλινων κυψελών, όπου δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει από κοντά τον μαγικό κόσμο της μέλισσας. Στο κτήμα , υπάρχει επίσης κελάρι, όπου παλαιώνεται το μελόξιδο μέσα σε δρύινα βαρέλια. Το μουσείο είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ
Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης
Στεγάζεται από το 2000 σε είναι ένα παλαιό αρχοντικό (18ου) και βρίσκεται δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών. Το συγκεκριμένο κτίριο έχει μεγάλη ιστορική αξία καθώς εδώ συγκεντρώθηκαν οι πληρεξούσιοι των Ελλήνων (10 Ιανουαρίου 1827) για να συνεχίσουν τις εργασίες της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης, η οποία είχε ξεκινήσει στην Επίδαυρο αλλά διακόπηκε λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου (11 Απριλίου 1826).